Návrh domu ŠAL

moderný projekt domu
architect Bratislava
projekty domov
atypický projekt domu
moderné rodinné domy
exkluzívny projekt domu
projekt domu s plochou strechou
letná kuchyňa na terase domu
projekt zón domu

Projekt domu ŠAL sa odvíjal od projektu domu DOB. Atypický projekt rodinného domu v jestvujúcej zástavbe menšej obce na východom Slovensku. Obliny na rodinných domoch sa nerobia len ako dizajnový prvok. Ide predovšetkým o eliminovanie solárnych ziskov, ktoré sú v modernej architektúre častým problémom. Dnes sa projekt domu vyhotovuje podľa prísnych noriem s dôrazom na enegreticku náročnosť a skôr sa v architektúre zameriavame na celkový komfort ich užívateľov, nie iba o to aby im bolo v dome teplo a zima:-) rodinný dom má byť navrhnutý tak, aby človek nemusel permanentne vetrať, či tieniť.

Konzoly zaoblených varov slúžia na zatienenie konkrétnych častí domu, podľa toho ako dom orientovaný na svetové strany a v ako čase sa v konkrétnej miestnosti nachádza. Na príklad, počas dňa nepotrebujete mať toľko slnečných lúčov v dennej zóne a naopak ich potrebujete v nočnej zóne. Konzoly zabezpečujú prirodzené tienenie konkrétnych častí domu a keď sú navrhnuté správne, tak Vám optimalizujú energetickú hospodárnosť domu a zvyšujú komfort bývania.

Pre optimálny návrh zaoblených konzol je treba slnečné simulácie, ktoré sme počas navrhovania domu ŠAL prechádzali na každé ročné obdobie aby sme navrhli dom, ktorý bude z hľadiska tienenie dokonalý. Takým to spôsobom je možné pripraviť projekt domu, ktorý svojim faktorom tvaru budovy nespĺňa štandard pasívneho domu legislatívne, ale v praxi je lepší, šetrnejší a komfort z bývania je neporovnateľný s pasívnym domom.

Parametre stavby

Kód v katalógu

ŠAL

Úžitková plocha:

365,83

Podlažnosť:

1

Počet izieb:

4

Garáž:

áno

Pivnica:

nie

Typ strechy:

plochá

Orientačná cena podľa druhu stavby bez DPH

Drevostavba:

653350 €

Polomontovaná:

627800 €

Murovaná:

613200 €

Share:

Call Now